choklad cupcakes
Här kmr ett recept på mina favorit choklad cupcakes.
Antal portioner: ca 12 cupcakes
Ingredienser
Chocolate cupcakes:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering
Gör såhär:
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3.Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
6.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7.Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Chokladfrosting
8.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
9.Rör sist ner kaffe.
10.Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.