choklad cupcakes

Här kmr ett recept på mina favorit choklad cupcakes.

Antal portioner: ca 12 cupcakes

Ingredienser

Chocolate cupcakes:
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
100 g Phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Strössel eller blommor till garnering

Gör såhär:

1.Sätt ugnen på 175 grader.

2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3.Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.

4.Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5.Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.

6.Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

7.Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting

8.Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.

9.Rör sist ner kaffe.

10.Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.

 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0